/ Hem / Projekt / Projekt vi stödjer / Re:Design Factory

Re:Design Factory


Projektägare: Science Park Borås/Högskolan Borås
Beviljades medel: 2015-10-30, 2016-02-26 och 2017-02-24
Beviljat stöd: 600 000kr per år
Projektperiod: 2016-01-01-2018-12-31
Kontaktperson: Erik Bresky

Beskrivning

Re:Design Factory har som övergripande ambition att möjliggöra affärer inom textil och mode med mindre råvarupåverkan. Det ska ske genom att skapa cirkulära flöden inom textil där projektet ska bidra till att minska resursförbrukningen av textilier och skapa möjligheter för en hållbar livsstil för regionens invånare genom nya affärsmöjligheter. Det långsiktiga målet är att redan från början i designfasen tänka cirkulära flöden och utveckla produkter genom att nyttja "state of art" teknik inom Re:Textile Factory. Målsättningen för projektet är att för framtidens mode öka livslängden för ett plagg från 2 till 10 år samtidigt som plagget genererar nya affärer genom upcycling. Det blir möjligt med design för re:design.

Målstyrning

Projektet ligger i linje med målområdet "En region där vi tar globalt ansvar" där miljöinsatserna ska skapa en hållbar framtid i Sjuhärad. Re:Design Factory uppfyller även målet att utveckla miljölösningar med ambition att påverka globalt via affärsdriven miljöutveckling.

Sjuhäradsperspektiv

Syftet med projektet är att involvera kommuner och näringsliv i Sjuhärad i projektet. De kommuner som medverkar är Borås, Mark, Svenljunga och Ulricehamn. Övriga organisationer som deltar är Marketplace Borås, Inkubatorn i Borås och Högskolan. Företag som medverkar är Nordiska etikettbolaget, Korallen, ACG, Hemtex, Berendsen, Ivanhoe, Almedahls med flera.

http://www.retextile.se
Uppdaterad 2017-07-12

Boråsregionen / Sjuhärads kommunalförbund

Skaraborgsvägen 1 A, Vån 2
506 30  BORÅS


E-post: info@borasregionen.se