/ Hem / Projekt / Projekt vi stödjer / Vi byter skulpturer med varandra

Vi byter skulpturer med varandra
 

Projektägare: Ulricehamns kommun
Beviljades medel: 2015-10-30
Beviljat stöd: 90 000 kr
Projektperiod: 2016-04-01-2016-10-31
Kontaktperson: Victoria Klaiber
 

Beskrivning

Skulpturbiennalen i Borås får en satellit i Ulricehamn 2016. Projektet är ett nyskpande sätt att förmera och utveckla evenemanget Skulpturbiennalen till hela Boråsregionen. Målet är att Borås och Ulricehamn byter skulpturer med varandra 2016. Tanken är att fler kommuner i Sjuhärad blri en del av skulpturprofileringen som Borås skapat. Fler människor i Sjuhärad ska få ta del av skulpturer av internationell dignitet i det offentliga rummet genom projektet. Aktiviteter som kommer att ske är bussresor, skulpturvandringar, pedagogisk verksamhet och föreläsningar med konstnärerna.
 

Målstyrning

En av målbilderna i den delregionala kulturplanen är Skulpturregionen Sjuhärad. Projektet bidrar även till att uppfylla målet att främja en aktiv och nyskapande kulturregion för alla i hela Västra Götaland och det bidrar även till visionen att Sjuhärads kommuner upplevs som ett kreativt kluster för kultur.
 

Sjuhäradsperspektiv

Samverkan sker mellan Borås och Ulricehamn i projektet. Tanken är attt fler kommuner i Sjuhärad blir satelliter till skulpturstaden Borås. skulpturbiennal.
 

Boråsregionen / Sjuhärads kommunalförbund

Skaraborgsvägen 1 A, Vån 2
506 30  BORÅS


E-post: info@borasregionen.se